Tre gyldne regler for Grøn The: 

1. Temperaturen på vandet, når det hældes over bladene, må ikke være over 85-90 grader C.
2. Potten må ikke lukkes til med låg. Klorofylstofferne ødelægges. Desuden ødelægges A, E og C-vitaminerne, hvis man lægger låg på potten. Grøn the blev drukket som medicin i gamle dage. De lærde begyndte at drikke the, ikke bare som the – det skulle gøres ordentligt!
3. Skal drikkes en halv time efter man har indtaget mad.

Grøn The fremhæver ens dyder. Den virker helbredende og slankende.
Der findes kun en busk. Håndtørret the – flade blade. Det tager sin tid at håndtørre grøn the. Håndtørret grøn the eksporteres ikke. Man starter med at plukke 2 kg teblade og håndtører dem over varme selvfølgelig ikke glødende kul. 2 kg friske teblade bliver tørret ned til et halvt kg håndtørret the. Det tager en dag at lave et kilo håndtørret the, derfor er det så dyrt.
Grøn the er godt for fordøjelsen. En gammel plantelegende siger at det var en hellig bonde der kom til jorden og lærte menneskene at behandle jorden rigtigt og dyrke god grøn the. Han forgiftede sig selv. Lavede et afkog af teblade for at afhjælpe forgiftningen og prøvede det af i praksis. 


Vil du købe god the og vide mere om the, og om hvordan man tilbereder god the kan du for eksempel kontakte: Margit B. i Glumsø.....Tlf. 36830489...hun har en lille fin forretning med mange gode specialiteter.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite