Madeleinekager:

Ingredienser:

2 store æg
2 dl. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
4 spsk. Yoghurt naturel
2 ½ dl. Hvedemel
1 tsk. bagepulver
revet skal af en citron
125 gram smeltet smør

flormelis til pynt

Tænd ovnen og stil den på 200 grader.

Smør madeleineformen og drys den med sukker. Pisk æg og sukker sammen indtil det bliver lyst og skummende, ca. 5 min. Pisk vanillesukker og yoghurt i. Pisk hurtigt mel bagepulver, citronskal og smeltet smør i. Dejen skal være flydende. Hæld dejen i madeleineformens huller, ikke helt til kant da de jo hæver lidt. Bag kagerne i 15 minutter. Vend kagerne ud på en rist, og bag resten af dejen. Drys de afkølede madeleines med flormelis. 

Uhm, de smager himmelsk!

Tips:

En ægte madeleine-kage skal have form som en musling.


Franske muffins:

2 æg
2 æggeblommer
11/4 dl sukker
revet skal af ½ usprøjtet citron
1 dl hvedemel
½ dl. Kartoffelmel
½ tsk.. bagepulver
100 gram margarine eller smør.
Pynt: Flormelis

Ovntemperatur: 200 grader C.

Pisk æg og æggeblommer med sukkeret til en luftig massse og tilsæt citronskal. Bland de 2 slags mel med bagepulveret og sigt det i æggemassen.
Smelt fedtstoffet og ven det forsigtigt i dejen. Fordel den i formene, men fyld dem ikke mere end 2/3.
Bagning: Bag kagerne på en rist på bunden af ovnen ved 200 grader C i cirka 10 minutter. Lad kagerne køle af i formene, og vend dem så forsigtigt ud af formen på en bagerist. Sigt flormelelis ud over dem, før serveringen.
Opbevaring: I dåse 1-2 dage. I fryser uden flormelis i ca 3 måneder.

Man kan lave dem som rosinmuffins, appelsinmuffins, chokolademuffins etc.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite